Užijte si skvělou a vzrušující zábavu se sázkovou kanceláří Mostbet v České republice. Na této platformě můžete vždy sázet na sport nebo hrát v online kasinu. Pokud jde o podmínky pro hráče, lze je právem označit za nejlepší, protože jsou zde vysoké kurzy, velké množství her, různé bonusy a promo akce, bonusy bez vkladu Mostbet, stejně jako sázky zdarma a roztočení zdarma. A abyste se ani na cestách nenudili, vytvořili jsme pro vás pohodlnou mobilní aplikaci.
› právě se nacházíte › úvodní stranaJan Hasištejnský z Lobkowicz

Jan Hasištejnský z Lobkowicz


Jan Hasištejnský z Lobkowicz

Víte, že letos je to právě 500 let od úmrtí Jana Hasištejnského z Lobkowicz? Vzhledem k tomuto výročí si pro vás Městské muzeum v Kadani připravilo výstavu spojenou s tímto významným šlechticem. Expozice je umístěna v několika historických sálech Františkánského kláštera a zodpoví Vám otázky ohledně Janova života či ohledně tajemné tumby, jejíž víko zdobí hrůzu nahánějící kostlivec. Mimo to se dozvíte, že Jan nebyl pouze fundátorem Františkánského kláštera, ale také spisovatelem a cestovatelem. Vydal se do Jeruzaléma a tato pouť jej velice ovlivnila. Kdo jej při cestě doprovázel a jaká další místa společně navštívili? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky naleznete právě v rámci nově instalované výstavy. Tak neváhejte, přijďte a nechte se unést do hlubin historie!

Výstava je přístupná s průvodcem jako čtvrtý prohlídkový okruh kláštera v obvyklé otevírací době (v červnu a září o víkendech od 10 do 17 hodin, ve všední dny od úterý do pátku vždy v 15 a 16 hodin, v červenci a srpnu od úterý do neděle od 10 do 17 hodin).

 

 

Prohlídkové okruhy a ceník

Vyberte si prohlídkový okruh a rezervujte si svou prohlídku.

› více

14 svatých Pomocníků

Čtrnáct svatých Pomocníků je skupina svatých uctívaných společně v římskokatolické církvi, jejichž přímluva má být obzvláště účinná především proti různým nemocem.

› více

Svatováclavské vinobraní

Víno ke Kadani patří už od středověku, viniční právo udělil městu císař Karel IV.

› více

Medové odpoledne

Srpnové nedělní odpoledne ve znamení medu, medoviny a dalších včelích produktů.

› více

Kadaňské kulturní léto

Kadaňské kulturní léto probíhá na atraktivních místech města Kadaně. Františkánský klášter a jeho zahrady nejsou výjimkou. V rámci kulturního léta zde probíhají pohádky pro děti, divadelní představení a koncerty různých žánrů. Milovníky filmů potěšíme i promítáním po širým nebem.

› více

Dechové orchestry

Festival dechových a jazzových orchestrů ZUŠ organizuje místní Základní umělecká škola Klementa Slavického tradičně v druhé polovině června.

› více